У Запоріжжі обговорили заходи боротьби з рекламою наркотичних препаратів

11.12.2017 17:53

Сьогодні, 11 грудня, в малому залі міськради відбувся круглий стіл «Зупинимо рекламу наркотичних засобів». Учасники заходу висловили пропозиції, як боротися з рекламою і обговорили першочергові кроки в цьому напрямку.

Обговорити проблему реклами заборонених препаратів в Запоріжжі зібралися представники міської влади, кіберполіції, патрульної поліції, громадських організацій.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, сьогодні питання розповсюдження і реклами наркотичних препаратів в соціальних мережах, месенджерах і на стінах будинків стоїть дуже гостро. Особливу насторогу викликає те, що спрямована ця інформація на дітей та підлітків.

- Сьогодні ми зібралися, щоб запропонувати механізми боротьби з рекламою заборонених речовин. Робота має проводитися комплексно, одразу в декількох напрямках. Перше - це прибрати першопричину, тих людей, які займаються розповсюдженням і заробляють на торгівлі забороненими препаратами. Це зона відповідальності правоохоронних органів. Друге - необхідно знижувати інтерес запорізької молоді до таких закликів. Це профілактична робота в навчальних закладах, пропаганда спорту і здорового способу життя. Третє - необхідно безпосередньо боротися з рекламними написами на стінах наших будинків, - розповів Анатолій Пустоваров.

Як підкреслив заступник міського голови, управління по роботі з молоддю та молодіжна рада планують організувати місячник боротьби з рекламою наркотичних засобів. Зокрема запорізька молодь виступила з ініціативою зафарбовувати рекламні написи, ліквідуючи, перш за все, джерело інформації.

Начальник управління по роботі з молоддю та сім'єю міськради Олексій Савицький зазначив, що на нещодавньому конкурсі соціальної реклами було дуже багато робіт, присвячених боротьбі з поширенням заборонених речовин. Найкращі з представлених робіт з'являться на білбордах міста. Крім того, соціальні ролики з'являться і на запорізьких телеканалах.