У Вознесенівському районі соціальні працівники та опікуни обговорили актуальні питання виховання сиріт

14.12.2017 11:12

Днями Вознесенівський районний відділ служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради спільно з районною адміністрацією організував брифінг – «круглий стіл», присвячений питанням додержання прав та законних інтересів дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Під час брифінгу опікуни та піклувальники району зустрілись з представниками районної адміністрації, фахівцями служби (управління) у справах дітей, управління праці та соціального захисту населення міської ради, дитячої амбулаторії КЗ «Центр первинної медико-санітарної допомоги № 10» та Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Зустріч пройшла в теплій, дружній атмосфері. Законні представники дітей отримали якісну інформацію про зміни у чинному законодавстві стосовно захисту прав підопічних, про пільги та державні соціальні виплати. Також були обговорені актуальні та проблемні питання, які постають перед опікунами та піклувальниками. Особлива увага зверталась на необхідність всебічного розвитку підопічних дітей, піклування про стан їхнього здоров’я та корегування поведінкових особливостей, які виникають у підлітковому віці.

Зрештою учасники зустрічі зійшлися на думці, що така взаємодія соціальних партнерів та дитячих омбудсменів сприяє вихованню щасливої та здорової дитини.