У Запоріжжі стартував флешмоб по боротьбі з рекламою наркотичних препаратів

14.12.2017 12:48

Студенти запорізьких вузів вийшли на вулиці міста, щоб зафарбувати рекламу заборонених препаратів.

Флешмоб стартував в Олександрівському районі. Студенти запорізьких вузів виступили з ініціативою зафарбовувати рекламні надписи, тим самим ліквідуючи джерело інформації про поширення наркотичних засобів. Організаційну підтримку надало управління по роботі з сім'єю та молоддю департаменту спорту, сім'ї та молоді міської ради.

- Не випадково ми почали акцію саме в Олександрівському районі. Тут знаходяться студмістечка трьох запорізьких вузів, дуже багато молоді. Сьогодні ми почали зафарбовувати надписи з рекламою наркотичних засобів. Учасники флешмобу пройдуться по всіх вулицях району, щоб зафарбувати надписи біля своїх вузів, уздовж Набережної магістралі, біля Дубового гаю, - розповів начальник управління по роботі з сім'єю та молоддю Олексій Савицький.

Також учасники акції запустили челендж в соціальних мережах з хештегом #zrnzp. Кожен учасник викладає у себе на сторінці фото з зафарбованим напдисом і хештегом, і передає челендж трьом своїм друзям. Це приверне більше уваги громадськості до проблем розповсюдження наркотиків і допоможе зупинити їх продаж, вважає Олексій Савицький.

До акції приєдналися і співробітники Олександрівської районної адміністрації.

- Можна багато говорити про шкоду наркоманії, про боротьбу з нею, а можна просто взяти в руки балончик і зафарбувати надпис, який рекламує наркотики. По району таких надписів більше 200. Завдяки сьогоднішній акції їх стане менше. Я символічно передаю естафету і закликаю інші райони міста приєднатися до акції і боротися з рекламою наркотиків, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

В акції взяли активну участь і студенти Запорізької державної інженерної академії. Вони зафарбовують надписи в районі проспекту Металургів.