Близько 5 тисяч запорізьких школярів відвідали безкоштовні спектаклі в філармонії

14.12.2017 16:23

У Запоріжжі освіта й культура об'єднують зусилля, щоб долучити школярів до української культури, історії та мови у рамках міського проекту «Філармонія дітям».

Сьогодні близько 500 школярів пільгових категорій Комунарського району відвідали Запорізьку обласну філармонію і подивилися казку-мюзикл «Пригоди Крутивуса або Як козаки силу шукали» у виконанні козацького ансамблю пісні і танцю «Запорожці». Безкоштовний перегляд вистави - спільний проект філармонії та департаменту освіти і науки міськради, який реалізується в рамках програми розвитку і функціонування української мови та творчого проекту «Філармонія - дітям».

- Департамент освіти і науки міськради створює умови, які виховують національно і патріотично налаштовану молодь. Я дуже вдячна обласній філармонії за підтримку, за те, що вони пропонують такі чудові вистави для запорізьких школярів. Сподіваюся, що після перегляду учні вже разом з батьками будуть відвідувати такі акції, долучаючись до української мови, культури та історії, - зазначила директор департаменту освіти і науки Юлія Погребняк.

Як розповіла Юлія Погребняк, за час реалізації проекту (з жовтня по грудень 2017 року) безкоштовні спектаклі відвідали 4860 школярів з усіх навчальних закладів міста, в першу чергу учні з сімей, яким необхідна соціальна підтримка.