Запорізька ДЮСШ «Металург» визнана однією з кращих футбольних шкіл України

15.12.2017 10:40

У Києві відбулась церемонія «Футбольні зірки-2017», на якій нагороджували кращих з кращих в українському футболі. У номінації «Краща футбольна школа України» друге місце посіла запорізька ДЮСШ «Металург».

Щорічна урочиста церемонія нагородження «Футбольні зірки-2017» організована Федерацією футболу України та Асоціацією футболістів-професіоналів України. Серед номінацій, в яких вибирають переможців - кращі гравці в кожному з видів футболу, краща футбольна школа, кращий арбітр, кращий тренер чоловічої і жіночої команд та інші. За високу результативність матчів, а також професіоналізм тренерського складу в номінації «Краща футбольна школа України 2017» запорізька футбольна школа «Металург» посіла друге місце, поступившись першістю лише футбольній академії «Динамо» (м. Київ).

Нагадаємо, з 1 вересня 2015 року було припинене фінансування ТОВ ПФК «Металург-Запоріжжя» та громадської організації «Футбольний клуб «Металург», до складу якої входила ДЮСШ з футболу. Щоб зберегти багаторічні традиції юнацького футболу в місті та надати більше 700 юним спортсменам можливість продовжити заняття футболом, було прийняте рішення створити міську дитячо-юнацьку спортивну школу «Металург Запоріжжя». 26 лютого 2016 року на сесії міської ради депутати більшістю голосів проголосували за створення футбольної школи «Металург Запоріжжя» і затвердили її статут. Після прийняття цього рішення з міського бюджету ДЮСШ «Металург» на її функціонування в 2016 році було виділено 1,2 млн грн. У 2017 році на функціонування школи було виділено 5,3 млн грн.

Протягом двох останніх років школа зробила значний ривок у розвитку, популяризації футболу і гідно представляла місто в матчах ДЮФЛ України в різних вікових групах. Так в 2017 році команда U16 брала участь у фінальному турнірі серед своїх однолітків і зайняла II місце, лише в фіналі програвши вихованцям ФК "Динамо" (Київ). У 2017 році вихованці ДЮСШ «Металург» успішно представили своє місто на змаганнях різного рівня. В рамках Дитячо-юнацької футбольної ліги України команда U-10 стала чемпіоном турніру в м. Маріуполь, команда U-12 увійшла в трійку лідерів турніру м. Дніпро, U-13 виграла перше місце в турнірі в місті Суми. Всього за 2017 рік вихованці ДЮСШ «Металург» зіграли 41 матч,  у 16 з яких перемогли.