У Запоріжжі обговорили питання запровадження патронатного виховання

26.12.2017 11:07

У Запоріжжі продовжує розвиватися нова форма влаштування дітей до родини - патронатна сім`я. Питання організації патронатних послуг та взаємодії патронатних родин із соціальними службами обговорили фахівці Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на спільній нараді зі службою (управлінням) у справах дітей Запорізької міської ради.

Патронатне виховання - нова форма сімейного влаштування дітей, які залишилися без батьківського піклування, чи опинилися у складних життєвих обставинах. Патронатна сім`я є тимчасовою. Вона покликана мінімізувати негативні наслідки для таких дітей. Поки дитина перебуває в родині патронатного вихователя, із її біологічними батьками проводиться відповідна робота, або вирішується питання подальшого влаштування до закладів соціального утримання.

22 грудня у міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді відбулася спільна нарада фахівців центру, служби у справах дітей міської ради. Учасники заходу обговорювали питання визначення закладу, на який покладатимуться функції з організації надання послуги з патронату. Також були окреслені повноваження соціальних установ та порядок взаємодії при створенні і забезпеченні функціонування патронатної родини.

Держава гарантує патронатним вихователям підтримку фінансову та психологічну, юридичну, інформаційну зі сторони спеціалістів центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, служби у справах дітей та інших фахівців.

За консультацією щодо створення родини патронатних вихователів можна звернутися до Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за телефоном 233-90-86, адреса – вул. Рекордна, 34-а.