Запорізькі волонтери готують смаколики для військового шпиталю

08.04.2023 09:30

Смачні пиріжки, млинці, випічку готують і передають пораненим до шпиталю зокрема волонтери одного з хабів для вимушених переселенців. Тут налагодили виробництво ледь не в промислових масштабах. Одночасно на кількох кухнях смажать та печуть пиріжки та ще чимало усілякої смакоти.

З самого ранку на кухнях хабу для вимушених переселенців пораються волонтери. Печуть пиріжки для наших захисників, які лікуються у шпиталі. Також військовим напекли й пампушок з часником. На іншій кухні до процесу приготування долучаються й вимушені переселенці. За словами учасників, основні складові їхньої випічки - любов, добрі думки та гарний настрій. Лише тоді пиріжки вдаються. Найбільше бажання цих пекарів, як і всіх українців - наша якнайшвидша перемога та повернення додому.

- Робимо пиріжки для своїх захисників. Щоб швидше все це закінчилось, і вони додому повернулися живими, здоровими. Дуже хочеться додому, - зазначила волонтерка, вимушена переселенка пані Світлана.

На іншій кухні працює, як вони себе називають, “Млинцева банда Запоріжжя”. Випікають пиріжки з горохом, капустою та картоплею з лівером. Працюють на кухні з шостої ранку. Станом на майже десяту вже напекли 720 пиріжків. Усе це передають хлопцям на передову.

- Готуємо млинці, по 1200-1300 штук з начинкою, сало солимо і мелемо, шпигуємо щоку з часником, пиріжки смажимо, варимо компоти. У нес також є феєчка, яка виготовляє всю кондитерку для хлопців. Хай всі повертаються здорові, живі і з перемогою обов'язково, - розповіла волонтерка, представниця «Млинцевої банди Запоріжжя» Наталя.

Готують волонтери й духову випічку. Випікають тут те, що і вдома. Зазначають, аби здоба була духмяною та рум'яною, змазують її ще й сиропом, який готують з води, цукру та ванілі.

Волонтери розповідають, що прагнуть не лише порадувати наших захисників, які лікуються в шпиталі, домашньою випічкою, а насамперед подякувати хлопцям за їхні мужність та героїзм, з якими вони відстоюють незалежність та територіальну цілісність України.