Фахівці соцзахисту беруть активну участь у колективно-договірній кампанії запорізьких підприємств

02.02.2018 09:40

З початку 2018 року у Запоріжжі стартувала колективно-договірна кампанія. Трудові колективи, керівники підприємств укладають колективні договори на новий строк та вносять зміни в діючі колективні договори.

З метою дотримання Закону України «Про колективні договори і угоди» в місті Запоріжжя проводиться моніторинг укладення та виконання колективних договорів на підприємствах, в установах і організаціях усіх форм власності, які використовують найману працю працівників.

Фахівці управлінь праці та соціального захисту населення Запорізької міської ради по районах міста співпрацюють з підприємствами різних форм власності та надають консультативно-методичну допомогу згідно з чинним законодавством, в тому числі з питань соціально-трудових відносин, належних умов праці, дотримання мінімальних гарантій в оплаті праці. Протягом 2017 року було проведено 80 зустрічей з представниками трудових колективів та профспілками з питань укладення колективних договорів.

У Запоріжжі 2538 суб’єктів господарювання, на яких діють колективні договори. У 2017 році в місті Запоріжжя укладено і зареєстровано 588 колективних договорів, 242 зміни та доповнення до колективних договорів. Вперше колективний договір в 2017 році уклало 71 підприємство.

Серед колективних договорів, зареєстрованих протягом 2017 року, 191- мають рекомендації щодо приведення окремих положень до вимог чинного законодавства.