У Запоріжжі опікунам роз’яснили питання соціального захисту прав дітей

08.02.2018 11:30

Для запорізьких опікунов провели семінар з актуальних та проблемних питань соціального захисту дітей.

За інформацією служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, одним з основних напрямків роботи служби є надання допомоги опікунам, які виховують дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, допомоги у вирішенні проблемних питань щодо захисту прав дітей.

Спеціалістами відділу по Хортицькому району служби (управління) у справах дітей організували семінар для опікунів, на тему «Соціальний захист прав та інтересів дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування». Подібні заходи стають традиційними в Хортицькому районі.

Під час семінару було висвітлено низку важливих питань, серед яких: пільги, що мають діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, при вступі до вищих навчальних закладів, а також технікумів та коледжів; порядок спілкування дитини з матір’ю, батьком, які позбавленні батьківських прав; обов’язкове проходження двічі на рік медичних оглядів з підопічними.

У заході взяли участь спеціалісти з організацій та установ, з якими контактують опікуни. Серед них спеціалісти територіального відділу освіти Хортицького району, управління соціального захисту населення, амбулаторії № 11, відділу соціальної роботи по Хортицькому району центру соціальних служб, управління Пенсійного фонду. 

Опікуни змогли отримати актуальну та корисну інформацію.