У Запоріжжі проходить Всеукраїнський турнір з настільного тенісу

19.02.2018 15:00

З 10 по 25 лютого у Запоріжжі проходить щорічний Всеукраїнський турнір з настільного тенісу пам’яті Федіра та Олега Якутовичів. У змаганнях беруть участь спортсмени та любителі різних вікових категорій, починаючи від юнаків та дівчат молодшого віку і закінчуючи ветеранами 60+.

У Запоріжжі підбили підсумки перших двох етапів Всеукраїнського турніру з настільного тенісу пам’яті Федіра та Олега Якутовичів. Змагання проводяться на базі міської ДЮСШ №4. Першими 10-11 лютого змагались юні тенісисти (2006 р. н. і молодше). За результатами змагань місця розподілилися наступним чином:

Дівчата 2003-2005 р.н.

I місце А. Плащинська (м. Київ)

II місце А.Кологересі (Запоріжжя)

III місце А.Лебідь (Запоріжжя)

Юнаки 2003-2005 р.н.

I місце Д. Олексенко (Запоріжжя)

II місце І. Підпалий (Дніпро)

III місце А. Штаєр (Дніпро)

Дівчата 2006 р.н. та молодше

I місце А. Плащинська (Київ)

II місце О. Тимченко (Дніпро)

III місце В. Братченко (Дніпро)

Юнаки 2006 р.н. та молодше

I місце В. Матико (Харків)

II місце Є. Нелюбов (Харків)

III місце А. Корзун (Нікополь)

17-18 лютого відбулися ігри серед жінок без урахування віку та ветеранів 50-59 років. Перемогу здобули:

Жінки:

I місце Катерина Якименко (Запоріжжя)

II місце Олена Нікітчинеко (Запоріжжя)

III місце Ангеліна Лебідь (Запоріжжя)

Ветерани 50-59 років:

I місце Олег Коваленко (Запоріжжя)

II місце Володимир Суржик (Запоріжжя)

III місце Ігор Тібор (Дніпрорудне)

Наступний етап змагань відбудеться 24-25 лютого. В змаганнях візьмуть участь ветерани 40-49 років та чоловіки без урахування віку.

Турнір пам'яті Федіра Якутовича та Олега Якутовича проходить на честь видатних спортсменів та організаторів спорту в Запорізькій області. Федір Якутович - відомий спортсмен, тренер. Серед його вихованців заслужені майстри спорту СРСР з гімнастики та важкої атлетики брати Касьяники, відомий запорізький гімнаст Павло Терлецький. З 1956 по 1968 рік Федір Якутович працював тренером з настільного тенісу в спортклубі «Металург», потім в запорізькій обласній раді ветеранів спорту керував секцією з історії спорту. Спортивну справу батька продовжував його син Олег. Він тривалий час працював тренером з настільного тенісу у ДЮСШ №4. З 2001 року на честь запорізьких тренерів Федіра і Олега Якутовичів у Запоріжжі проводиться турнір з настільного тенісу. Вже 5 років змагання занесені до Календаря ФНТУ, їм присвоєно статус Всеукраїнських.