У Запоріжжі підбили підсумки роботи служби у справах дітей за 2017 рік

01.03.2018 16:21

У Запоріжжі відбулося засідання колегії служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради. Під час засідання учасники підвели підсумки 2017 року та визначили напрямки роботи на цей рік.

На обліку в служби у справах дітей перебувають 1473 дитини. З них 392 дитини, які опинилися в складних життєвих обставинах, 281 дитина-сирота та 800 дітей, позбавлених батьківського піклування.

Захист дітей, позбавлених батьківського тепла - пріоритетний напрямок в роботі органів виконавчої влади. Служба у справах дітей протягом року проводить ряд заходів, спрямованих на збереження біологічних сімей, допомогу дітям в складних життєвих обставинах, популяризацію сімейних форм виховання.

У Запоріжжі в 17 прийомних сім'ях виховуються 37 дітей, з яких 5 дітей були передані під опіку в 2017 році. Протягом минулого року було створено 2 нових прийомних сім'ї, які взяли на виховання 4 дітей. 55 дітей сиріт були всиновлені в 2017 році.

- Сьогодні ми говоримо про захист дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, сім'ї які опинилися в складних життєвих обставинах. Завдання влади, завдання громади - забезпечити цих дітей любов'ю і увагою. Нам вдається зберігати тенденцію і не допускати зростання кількості дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах і позбавлених батьківського піклування. Однак необхідно прагнути до того, щоб ці діти росли в атмосфері любові і турботи, а для цього умов краще, ніж у родині, немає. Тому ми надаємо всіляку підтримку сім'ям у складних життєвих обставинах, приділяємо максимум уваги розвитку сімейних форм виховання, - розповів заступник міського голови Валерій Еделєв.

Також в Запоріжжі функціонує програма соціального захисту дітей і розвитку сімейних форм виховання, спрямована на підтримку дітей, які перебувають на обліку в службі (управлінні) у справах дітей. Завдяки програмі у 2017 році 154 дитини отримали канцелярське приладдя до початку навчання, 63 першокласника отримали портфелі з канцелярським приладдям, 79детей, позбавлених батьківського піклування, отримали наручні годинники з нагоди отримання паспорта громадянина України.