Служба у справах дітей проводить регулярні рейди по боротьбі з бездоглядністю дітей

02.03.2018 11:30

Спеціалісти служби (управління) у справах дітей постійно здійснюють комплекс заходів, направлених на запобігання бездоглядності дітей та вчинення ними правопорушень. Одним з них є проведення профілактичних рейдів спільно з працівниками поліції. Протягом 2017 року було проведено 749 таких рейдів.

Одне з основних направлень діяльності служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради – це контроль за умовами проживання та виховання дітей в родинах, які опинились у складних життєвих обставинах та виявлення таких сімей. Про результати роботи у цьому напрямку протягом 2017 року розповіла начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталя Сиворакша на засіданні колегії, яка відбулась 1 березня.

Спільно з фахівцями сектору ювенальної превенції протягом минулого року було проведено 749 рейдів, в результаті яких виявлено 117 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах. З них 47 дітей були влаштовані у заклади охорони здоров’я міста (дитячі лікарні №1 та №5), 67 дітей потрапили до обласного центру соціальної та психологічної реабілітації та православного будинку «Надія». Трьох дітей повернули батькам. З рідними малолітніх та неповнолітніх дітей провели профілактичні бесіди та надали консультації з різних питань.

Окрема робота проводилась з родинами, які опинились у складних життєвих обставинах. Задля збереження біологічної сім’ї служба у справах дітей співпрацює з профільними департаментами та управліннями Запорізької міської ради, депутатським корпусом, громадськими та благодійними організаціями з питань надання матеріальної допомоги родині, влаштування дітей у навчальні та позашкільні навчальні заклади, працевлаштування батьків.