У службу у справах дітей міськради найчастіше звертаються з питаннями про захист прав дитини

05.03.2018 10:16

Одним з направлень діяльності служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради є розгляд звернень громадян, а також участь у судових засіданнях спеціалістів служби як представників органів опіки.

Як повідомляє служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, протягом 2017 року до служби надійшло 12719 звернень від громадян. Всі запити стосувалися питань соціального захисту дітей та житлових питань.

Служба у справах дітей міської ради ретельно опрацювала кожен з надісланих запитів. За результатами розгляду 12380 запитів були вирішено позитивно, з 296 питань були надані роз’яснення. Відмову отримали 43 заявники у зв’язку з відсутністю необхідних документів, відсутністю належних умов проживання для дитини тощо.

Також протягом року спеціалісти служби у справах дітей брали участь у судових засіданнях як представники органи опіки та піклування. Протягом 2017 року фахівці служби взяли участь у 2098 судових засіданнях. На них розглядались питання позбавлення батьківських прав, спори з житлом та право користування, виселення сімей, визначення порядку спілкування батьків з дитиною, визначення місця проживання дитини тощо.