У Запоріжжі відкрили пам’ятну дошку В’ячеславу Чорноволу

24.03.2018 14:30

Сьогодні, 24 березня, у Запоріжжі відбулося урочисте відкриття пам’ятної дошки видатному державному діячу В’ячеславу Чорноволу. Ця подія була приурочена до 19-ї річниці від дня його загибелі. В’ячеслав Чорновіл загинув у автокатастрофі 25 березня 1999 року.

Дошка встановлена на фасаді приміщені культурно-ділового центру «Байда», де у лютому 1999 року В’ячеслав Чорновіл провів зустріч із запоріжцями. Вшанувати пам'ять видатного громадського діяча, Героя України, засновника Народного руху України прийшли представники обласної та міської влади, народні депутати, ветерани Народного руху України, представники громадських організацій тощо.

- Сьогодні ми вшановуємо видатного громадянина України. В’ячеслав Чорновіл назавжди залишиться у нашій пам’яті як справжній патріот, який своїми діями та вчинками будував суверенну, незалежну, демократичну державу, - відзначив начальник управління внутрішньої політики, преси та інформації Запорізької міської ради Володимир Головешко.

Представники різних конфесій провели обряд освячення пам’ятного знаку. Учасники заходу поклали квіти до меморіалу та вшанували хвилиною мовчання пам’ять В’ячеслава Чорновола та всіх, хто загинув за незалежність та суверенність України.