У Запоріжжі опікунам розповіли про особливості виховання дітей підліткового віку

29.03.2018 16:15

29 березня в Запоріжжі відбувся семінар для опікунів на тему «Особливості виховання дітей підліткового віку: проблеми та шляхи їх вирішення». Психологи благодійного фонду «Карітас» розповіли про особливості підліткового віку і спільно з опікунами розглянули проблемні питання, які виникають в процесі виховання підопічних.

Коли дитина досягає підліткового віку, у неї з'являються свої інтереси, які не завжди збігаються з інтересами опікунів. Для того, щоб допомогти опікунам знайти спільну мову з підопічними-підлітками, фахівці служби (управління) у справах дітей проводять практичні семінари-тренінги. На заняттях кваліфіковані психологи допомагають виявити проблеми і знайти відповіді на актуальні питання виховання дітей-підлітків. Один з таких семінарів відбувся сьогодні, 29 березня, в приміщенні БО БФ «Карітас».

Як розповіла начальник служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради Наталія Сиворакша, головна мета таких семінарів - допомогти знайти спільну мову між опікунами і підлітками і зберегти сімейні відносини.

- Діти в підлітковому віці вимагають особливої уваги. Конфлікти в родині можуть викликати манера одягатися, манера спілкуватися, поведінка підлітків, виконання домашнього завдання, взаємовідношення з протилежною статтю. Такі семінари допомагають опікунам краще зрозуміти свого підопічного і знайти компроміси в проблемних ситуаціях, - підкреслила Наталя Сиворакша.

Семінар триватиме 2 дні. Всього в ньому візьмуть участь 40 опікунів. Кожен учасник зможе отримати консультацію щодо особистої ситуації і отримати кваліфіковану допомогу психологів.