У Запоріжжі проходить чемпіонат України з плавання

15.07.2017 08:40

14 липня в запорізькому басейні «Славутич» відбулося відкриття чемпіонату України з плавання серед дорослих і молоді «Містер Батерфляй».

З відкриттям чемпіонату спортсменів і запорожців привітали представники обласної та міської влади.

- Для Запоріжжя дуже почесно приймати у себе чемпіонат України з плавання. Міська влада робить дуже багато для розвитку спорту в нашому місті - відновлює спортивні споруди, оновлює матеріально-технічну базу запорізьких ДЮСШ, стимулює спортсменів брати участь в змаганнях. Але без прикладів, без орієнтирів, на які спортсмени могли б рівнятися, складно залучити молодь до занять спортом. І тому дуже важливо, що національні змагання з плавання повернулися в Запоріжжя. Чемпіонат України не проводився в обласному центрі близько 10 років. Але тепер наші спортсмени мають можливість взяти участь в змаганнях такого масштабу, а юні запорожці - надихнутися прикладами переможців і піти займатися спортом. І тоді все більше запорізьких спортсменів будуть відстоювати честь України на міжнародних змаганнях, і на наступній Олімпіаді у нас буде більше золотих медалей, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

У змаганнях беруть участь понад 300 спортсменів з 19 областей України. Серед них - заслужені майстри спорту, призери змагань міжнародного класу, майстри спорту. Переможці представлятимуть свій регіон у збірнійї України.