Понад три тисячі дітей пільгових категорій із Запоріжжя отримали можливість відпочити в оздоровчих центрах на морі

17.07.2017 09:15

16 липня після оздоровлення в дитячому таборі «Меотида» в Запоріжжі повернулися 225 дітей пільгових категорій. На відпочинку маленькі запорожці провели 21 день. Зустрічали дітей батьки, заступник міського голови Анатолій Пустоваров, фахівці департаменту освіти і науки Запорізької міської ради.

- Літо - це пора, коли діти відпочивають і відновлюють свої сили перед новим навчальним роком. На жаль, з огляду на складну ситуацію в країні, не кожна сім'я може дозволити собі відправити дитину на море, до дитячих оздоровчих центрів. Особливо це стосується дітей пільгових категорій. У Запоріжжі діє комплексна програма, завдяки якій понад 3 тис. дітей за кошти місцевого бюджету отримали путівки до дитячих оздоровчих центрів на березі Азовського моря. Ми бачимо, які щасливі вони повертаються з відпочинку. Я впевнений, що там вони отримали масу задоволення, завели нових друзів, - розповів Анатолій Пустоваров.

Всього на оздоровлення та відпочинок маленьких запоріжців у 2017 році з міського бюджету виділено понад 11 млн грн. Протягом червня (I зміна) в дитячих оздоровчих центрах за рахунок коштів з місцевого бюджету відпочили 448 дітей. Також були виділені кошти в розмірі 457 тис грн. на організацію перевезення у дитячі табори 904 дітей пільгових категорій (путівки за рахунок обласного бюджету).