Більше 3,8 тис. запорізьких дітей зможуть відпочити та оздоровитися у літній період

20.04.2018 12:47

Запорізька влада подбала про відпочинок і оздоровлення дітей, в тому числі пільгових категорій у літній період. Буде організовано роботу пришкільних таборів денного перебування, спортивно-оздоровчого і профільного табору цілодобового перебування. Також запорізькі хлопці та дівчата зможуть відпочити в приміських таборах і на узбережжі Азовського моря.

Під час сьогоднішнього засідання виконкому міськради було розглянуто і затверджено проект рішення «Про організацію відпочинку та оздоровлення дітей влітку 2018 року».

В цьому році, починаючи з 1 червня, протягом місяця, в районах обласного будуть функціонувати 29 пришкільних таборів денного перебування. Відпочинком будуть охоплені 1 953 учнів.

Запланована організація виїзного спортивно-оздоровчого і профільного табору цілодобового перебування для 40 дітей при Запорізькому навчально-виховному комплексі «Запорізька Січ».

Також 1604 запорізьких хлопчиків та дівчаток пільгових категорій зможуть відпочити та оздоровитися у рамках міської програми з червня по серпень.

Ще 198 дітей прийме заміський дитячий заклад відпочинку та оздоровлення.

В цілому за кошти міського бюджету планується оздоровити 3887 дітей.

Крім того, проектом рішення передбачено збільшити на 10% у літній оздоровчий період (90 днів) вартість харчування для дітей у дошкільних установах.