У Запоріжжі розглянули питання законності самовільних будівельних робіт на міському пляжі

20.04.2018 14:45

20 квітня у Запоріжжі відбулась виїзна нарада з питань самовільного здійснення підприємцями будівельних робіт на території міського пляжу. Учасники наради перевірили об’єкти на пляжі в районі Набережної магістралі, де нещодавно розпочалося будівництво літнього кафе.

У нараді взяли участь голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Вознесенівському району Андрій Звегінцев, представники інспекції з благоустрою міської ради, депутатських комісій, національної поліції, прокуратури. Учасники наради перевірили законність виконання будівельних робіт на території міського пляжу.

- По факту виконання будівельних робіт на міському пляжі в районі Набережної магістралі Вознесенівським відділенням поліції ведеться декілька кримінальних проваджень за статтею «Самоуправство». Крім того, перевіряється законність дій держреєстраторів стосовно передачі права власності на цей об’єкт, - розповів прокурор Запорізької міської прокуратури № 2 Євген Бабій.

Як розповів голова районної адміністрації по Вознесенівському району, підприємець розпочав будівництво без погодження своїх дій з райадміністрацією, департаментом інфраструктури та іншими органами влади.

- Під час перевірки підприємець не надав учасникам наради документів, які б підтверджували дозвіл та погодження на будівництво у цій частини пляжу. Роботи, які виконувались, було призупинено за сприяння представників правоохоронних органів, - розповів Андрій Звегінцев.

Ситуацію, яка склалась навколо будівництва, розгляне на розширеному засіданні постійна комісія міської ради з питань регуляторної політики, розвитку підприємництва, торгівлі, послуг та захисту прав споживачів, на яку також запросили власника об’єкту.