У Запоріжжі вшанували пам'ять військовослужбовців 55-ї артбригади, які загинули в АТО

19.07.2017 10:15

Сьогодні, 19 липня, на території військової частини А1978 (Уральські казарми) відбувся мітинг до Дня пам'яті загиблих військовослужбовців 55-ї окремої артилерійської бригади.

Дата вибрана не випадково, 19 липня 2014 року в зоні проведення антитерористичної операції загинув перший військовослужбовець частини капітан Сергій Білокобильський.

Вшанувати пам'ять всіх військовослужбовців, які загинули, захищаючи цілісність і незалежність України, прийшли представники обласної і міської влади, військовослужбовці, рідні загиблих.

- Сьогодні ми зібралися, щоб вшанувати пам'ять справжніх патріотів і захисників України. Їх імена назавжди залишаться в наших серцях. Запорожці завжди будуть шанувати подвиги загиблих. Також хочу висловити слова подяки батькам, які виховали справжніх чоловіків, патріотів своєї країни. Світла пам'ять героям, - сказав керуючий справами виконавчого комітету міської ради Роман Омельянович.

Отець Мирослав провів богослужіння за упокоєння душ загиблих воїнів. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання і військовим салютом, до пам'ятного знаку поклали квіти.

Також учасники мітингу побували в Музеї бойової слави 55-ї артилерійської бригади, де ознайомилися з експозиціями, присвяченими Другій світовій війні та участі військовослужбовців бригади в бойових діях на сході України.