Запорізьких підлітків вчать протистояти домашньому насильству

27.04.2018 09:30

Як повідомляє служба (управління) у справах дітей Запорізької міської ради, соціальні працівники постійно інформують дітей про їхні права, попередження скоєння насильства відносно них та про органи і служби, які захищають інтереси дітей. Спеціалісти Хортицького районного відділення служби у справах дітей теж проводять бесіди та лекції профілактично-виховного характеру для учнів району.

Під час зустрічі з підлітками дорослі ведуть розмову про неприпустимість порушення вимог чинного законодавства, вживання алкоголю, наркотичних чи психотропних речовин, про те, що необхідно здобувати освіту, навчатися якоїсь справи, дотримуватися здорового способу життя. Також спеціалісти відповідають на питання, які цікавлять або бентежать дітей.

У січні 2018 року набрав чинності Закон України «Про запобігання та протидію домашньому насильству», направлений на захист прав та інтересів осіб, які постраждали від такого насильства. На жаль, часто жертвами домашнього насильства стають діти.

У 2017 році до служби надійшло 49 повідомлень стосовно попередження насильства в сім’ї або загрози його вчинення. З них підтвердились 17 фактів. За результатами розгляду до органів внутрішніх справ направлено 35 матеріалів. Сім’ям надано необхідну допомогу (інформаційна, психологічна, юридична, соціально-медична).

З початку 2018 року надійшло 18 повідомлень, з них підтвердилось тільки 4 факти. На даний час на обліку в службі перебуває 19 дітей, відносно яких було скоєно насильство або існувала реальна загроза його скоєння.