Запорожці, які потребують підтримки, отримують допомогу з міського бюджету

20.07.2017 15:57

Управлінням соціального захисту населення міської ради протягом багатьох років, на додаток до державних соціальних гарантій, розробляється і реалізується Міська комплексна програма соціального захисту населення міста Запоріжжя, яка фінансується за рахунок бюджету міста.

Одним із завдань програми є комплексні заходи соціального захисту населення, які формуються в тому числі і за пропозиціями громадських організацій міста.

Всього з початку року матеріальну допомогу за особистим зверненням на проживання або лікування, в т.ч. дороге, зубопротезування, оперативне лікування очей та ін. отримали 1417 чол. на загальну суму 2,473 млн.грн.

Також комплексними заходами щодо соціального захисту населення передбачено цільові виплати сім'ям з дітьми, дітям і дорослим особам, які мають інвалідність через різні захворюваня; ветеранам війни, в т.ч. учасникам бойових дій в АТО, членам сімей загиблих в АТО. Ця допомога надається без особистого звернення громадянина і охоплює повністю всю категорію.

У першому півріччі 2017 року вже проведено 23 виплати, допомогу отримали 4280 осіб на загальну суму близько 5,9 млн.грн.

Зокрема, в цьому році адресну цільову допомогу отримали діти з інвалідністю, хворі на онкологію, ДЦП, цукровий діабет, з аутизмом, прикуті до ліжка; діти, які мають соціальні хвороби; багатодітні сім'ї, які виховують 5 і більше дітей; особи з інвалідністю по зору, з пересадженими органами; інваліди, які проходять програмний гемодіаліз; учасники бойових дій та інваліди Великої Вітчизняної війни; учасники бойових дій в АТО; члени сімей загиблих в АТО; сім'ї військовослужбовців, загиблих, померлих, зниклих безвісти під час проходження військової служби; сім'ї військовослужбовців, загиблих на території Республіки Афганістан і на території інших держав; сім'ї, що втратили і годувальника внаслідок Чорнобильської катастрофи та ін.

Також до знаменних і пам'ятних дат надається одноразова матеріальна допомога за списками громадських організацій. Таку допомогу в цьому році отримали 104 чол. з числа чорнобильців, афганців і дітей війни.

Крім цього, в рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення районними управліннями праці та соціального захисту населення міської ради також надається матеріальна допомога жителям міста за їх особистими зверненнями на проживання і лікування, в т.ч. на поховання деяких категорій осіб. Цього року таку допомогу отримали 1580 чол., На загальну суму 995 тис.грн., в т.ч. 189 чол. - на поховання на суму 245 тис.грн.

Реалізація заходів Міської комплексної програми соціального захисту населення міста Запоріжжя триває.