У Запоріжжі соціальні працівники обговорили з опікунами проблеми прийомного батьківства

11.05.2018 10:35

Напередодні Дня матері та Міжнародного дня сім’ї в Запорізькому міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді пройшло засідання групи взаємопідтримки для сімей, в яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування.

Участь у заході взяли опікуни (піклувальники), прийомні батьки, а також спеціалісти служби (управління) у справах дітей Запорізької міської ради та міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, лікарі.

Темою для обговорення стали проблемні питання виховання дітей: формування довіри, самоконтролю, самоідентифікації, мотивації до навчання, позитивного ставлення до праці.

Опікуни (піклувальники) та прийомні батьки отримали поради з урахуванням віку дітей та пережитих ними життєвих втрат.

 

З січня 2018 року Запорізький міський центр соціальних служб для сім’ї дітей та молоді впроваджує Державний стандарт соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування. Якщо Ви бажаєте внести свій вклад в реформування системи інтернатних закладів для дітей, стати прийомними батьками або наставниками, створити патронатну родину, звертайтеся за телефоном 233-90-86 чи безпосередньо до міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді за адресою: вул. Рекордна, 34 а.