У Запоріжжі відбувся майстер-клас для фахівців з фізичної реабілітації дітей

17.05.2018 09:30

З червня минулого року у відділення соціальної реабілітації дітей з інвалідністю Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) введено посади фахівців з фізичної реабілітації, які працюють з дітьми віком від 2 до 18 років, що мають різні захворювання та порушення розвитку, у тому числі, - дитячий аутизм.

З метою підвищення рівня професійної компетентності фахівців було організовано та проведено майстер-клас «Фізична реабілітація дітей з аутизмом» психолога-реабілатолога Людмили Рибченко, Фонд «Дитина з майбутнім», м. Київ.

Фахівці відділень закріпили розуміння взаємодії дитини з аутизмом із зовнішнім світом, формували навик застосування фізичних вправ на індивідуальних і групових заняттях з різним обладнанням, вчилися складати вправи різного ступеня складності, отримали відповіді на питання, що цікавлять. Захід пройшов змістовно і ефективно, в ньому також взяли участь вчителі-реабілітологи та асистенти, соціальні педагоги, вчителі-дефектологи та соціальні вихователі.

З початку року у відділеннях близько 350 дітей отримали реабілітаційні послуги, зокрема, послуги з фізичної реабілітації.