Запоріжцям нагадують про користь грудного вигодовування для здоров'я дитини

24.07.2017 11:50

Всесвітній тиждень підтримки грудного вигодовування проводиться щорічно з 1 по 7 серпня за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я. Дата проведення «Тижня підтримки грудного вигодовування» обрана не випадково. У цей день в 1990 році була прийнята Декларація про захист, заохочення і підтримку грудного вигодовування, яку підписали 32 країни і 10 агентств ЮНІСЕФ.

Сьогодні Всесвітній тиждень грудного вигодовування проводиться більш ніж в 170 країнах світу. Його мета - інформувати жінок про користь грудного вигодовування для здоров'я дитини.

Грудне вигодовування дає малюкам всі поживні речовини, необхідні для здорового розвитку та містить необхідні антитіла, які допомагають захистити немовлят від поширених дитячих хвороб, таких як діарея і пневмонія (дві основні причини дитячої смертності у всьому світі). Грудне вигодовування також приносить користь і матерям, так як знижує ризик раку молочної залози і яєчників, діабету II типу і післяпологової депресії.

Департамент охорони здоров'я міської ради проводить різні заходи для залучення уваги громадськості до даної проблеми. В установах охорони здоров'я міста проводяться роз'яснювальні лекції в школах здоров'я для вагітних жінок, матерів-годувальниць, для персоналу пологових будинків. З метою популяризації та підтримки природного вигодовування дітей організовані семінари, конференції, круглі столи в лікувальних установах міста. Під час проведення Всесвітнього тижня підтримки грудного вигодовування жителі міста зможуть отримати консультації медичних працівників – консультантів з грудного вигодовування. Це забезпечить покращення харчування немовлят, їхнього зростання і розвитку, зміцнення здоров'я, сприятиме підвищенню відсотка виживання дітей грудного та раннього віку.

Департамент охорони здоров'я міської ради запрошує всіх бажаючих відвідати заходи, скористатись порадами, і нехай народження малюка стане найщасливим часом для усіх батьків.