У Запоріжжі створять юнацьку команду U-19 на базі КП "МФК "Металург"

30.05.2018 18:03

У Запоріжжі проходить сесія Запорізької міської ради. Депутати розглянули зміни до програми «Фізична культура та спорт на 2016-2018 роки».

В сучасному футболі неможлива ефективна робота дитячо-юнацьких спортивних шкіл без співпраці з юнацькою командою U-19. Таку команду планують створити у Запоріжжі на базі комунального підприємства «Міський футбольний клуб «Металург». Для цього з міського бюджету виділять 962, 672 тис. грн.

Створення команди U-19 передбачає участь у змаганнях Української Прем’єр Ліги U-19, що наблизить запорізьких футболістів до отримання права участі у Юнацькій лізі Чемпіонів УЄФА. Це також дозволить повністю завершити технологічний цикл системи багаторічної підготовки спортсменів, а саме після випуску з ДЮСШ, футболісти ще два роки будуть мати можливість тренуватись у складі команди U-19, підвищувати свою спортивну майстерність та ставати основою професійної футбольної команди МФК «Металург».

Додаткові кошти у розмірі 60 тис. грн. планується також спрямувати на придбання додаткового спортивного інвентарю для міських ДЮСШ.