Запорізьких соціальних працівників навчали протистояти професійному вигоранню

13.06.2018 10:00

У місті Запоріжжя відбувся тренінг із запобігання емоційного вигорання для працівників соціальної сфери з використанням елементів ненасильницької комунікації в рамках реалізації проекту «Рівень компетентності соціального робітника – якісна соціальна послуга». Проект реалізується спільно з Асоціацією міст України та профінансований МЗС Норвегії.

В ході тренінгу учасники ознайомились із методиками та засобами виявлення ознак емоційного вигорання та відпрацювали застосування їх для роботи з особами похилого віку та особами з інвалідністю, які отримують соціальні послуги у Запорізькому міському територіальному центрі соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

Крім того в рамках проекту «Рівень компетентності соціального робітника – якісна соціальна послуга» передбачено курс навчання соціальних робітників на базі Запорізького Національного Університету, проведення тренінгу з питань професійного вигорання для психологів Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) та розробка унікальної методичної літератури «Пам’ятка соціального робітника» для використання в практичній роботі при наданні соціальної послуги «Догляд вдома».