В Хортицькому районі Запоріжжя відкрили новий спортивний майданчик

06.07.2018 12:40

Новий спортивний майданчик для занять футболом з’явився на подвір’ї будинку по вул. Героїв 93-ї бригади, 18 в Хортицькому районі. Майданчик відновили в рамках Всеукраїнської соціальної ініціативи «Передай пас».

Як розповів голова районної адміністрації по Хортицькому району Олександр Пшеничний, співпраця з соціально відповідальним бізнесом дозволяє міській владі реалізовувати набагато більше цікавих ініціатив на користь запорізької громади.

- Сьогодні ми відкриваємо новий футбольний майданчик для мешканців Хортицького району, який був відновлений при партнерстві Укргазбанку. Я дуже радий, що у нас є соціально відповідальний бізнес, представники якого розуміють важливість розвитку спорту та залучення до нього молоді. Я впевнений, що на цьому полі будуть із задоволенням грати майбутні зірки футболу, - зазначив Олександр Пшеничний.

На урочистому відкритті майданчику відбулось відкрите тренування юних гравців дитячої школи «Металург» та футбольної школи «Аякс». Тренували молодих спортсменів гравці запорізького МФК «Металург».

Футбольний майданчик має площу 644 кв. м. Під час відновлювальних робіт були замінені фундамент, покладене штучне покриття на полі, встановлені нова огорожа та спортивне обладнання, які відповідають міжнародним вимогам мині-футболу. Майданчик відкритий для усіх охочих.

Всеукраїнська соціальна ініціатива «Передай пас» започаткована міжнародною компанією «Mastercard». За підтримки партнерів (у Запоріжжі ним став Укргазбанк) протягом літа у 12 містах України будуть відновлені 14 футбольних майданчиків. Ключовими факторами відбору майданчиків стали: розташування в густонаселеному районі міста, відкритий доступ для всіх бажаючих, а також рекомендації органів місцевої влади. Відновлення майданчиків буде включати заміну покриття на полі, встановлення нового огорожі і спортивного обладнання.