Запоріжжя розвиває культурну співпрацю з польськими партнерами

09.07.2018 10:31

6 липня у Туристичному інформаційному центрі Запоріжжя відбулась зустріч запорізьких культурних діячів з Паоліною Пелех, представницею Інституту Адама Міцкевича (Польща). Учасники зустрічі обговорили співпрацю над різноманітними культурними проектами.

Паоліна Пелех представила у Запоріжжі програму популяризації польської культури «Open Poland». Мета програми – створення платформи культурного обміну через довгострокові проекти у галузі театру, кіно, образотворчого мистецтва, музики тощо.

Як розповіла Паоліна Пелех, Інститут Адама Міцкевича вже реалізував багато спільних проектів з українськими митцями і продовжує шукати партнерів в різних міста України, зокрема, в Запоріжжі, Маріуполі, Краматорську.

- Ми продовжуємо презентувати можливі напрямки співробітництва та партнерства наших організаці, для того, щоб в подальшому створювати спільні проекти в різних напрямках культури. Україна – наш важливий партнер, та ми прагнемо розширювати географію співпраці, зокрема, у східних регіонах. Зараз ведеться підготовка до презентації сучасної польської драми в українських театрах, також плануємо спільний проект польськоукраїнського оркестру – проведемо ряд семінарів, на яких польські музиканти будуть виконувати тексти сучасної української літератури, - розповіла Паоліна Пелех.

Начальник відділу розвитку туристичної діяльності управління туризму департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова зазначила, що налагодження співпраці та реалізація спільних проектів з закордонними партнерами розвиватимуть імідж Запоріжжя та приваблюватимуть закордонних туристів.

- Дуже приємно, що Запоріжжя стало одним із міст, з якими планує налагоджувати культурні взаємозв’язки Інститут Адама Міцкевича. Ми відкриті до співпраці. Сподіваюсь, ця зустріч слугуватиме початком реалізації цікавих проектів на базі Туристичного інформаційного центру Запоріжжя, розповіла Катерина Сімонова.

Катерина Сімонова презентувала концепцію розвитку туристичного Запоріжжя «Сім шляхів до пригод», а також розповіла про можливі напрямки співпраці, зокрема, запропонувала реалізовувати спільні проекти у рамках Запорізької книжкової толоки, яка цього року пройде за підтримки міської влади.