МФК «Металург» офіційно розпочинає новий сезон у професійній футбольній лізі

13.07.2018 17:45

12 червня МФК «Металург» отримав атестат професійного клубу для гри у Другій лізі. Сьогодні, 13 липня, керівники і тренери команди провели прес-конференцію, на якій розповіли про зміни в команді та плани на новий ігровий сезон.

У новому сезоні команда стартує в Кубку України. Перша гра пройде 18 липня. Суперниками запорізького МФК «Металург» стане команда «Поділля» з Хмельницького.

Як зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, спільними зусиллями футболістів, тренерського штабу, керівництва міста та громади Запоріжжя за дуже короткий час вдалося виконати величезну роботу. За рік молода команда виросла до справжніх професіоналів, які грають у Другій лізі.

- Міський футбольний клуб «Металург» став професійним клубом, і частина тих завдань, які перед нами стояли на момент створення команди, виконана. Це стало можливим завдяки злагодженій роботі тренерського штабу, гравців, уболівальників. Зараз команда вийшла на новий професійний рівень. Перед нами стоїть нове завдання - призове місце у Другій лізі і вихід в Першу. Я впевнений, що нам це вдасться, і попереду гравців чекають тільки перемоги, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Готувати запорізьких футболістів буде новий тренерський штаб. Головним тренером команди став Олег Таран, який привів з собою професійну команду помічників - Євгена Яровенка та Сергія Башкірова. Розповідаючи про плани на новий сезон, Олег Таран зазначив, що в новому складі збережеться основний кістяк гравців. Але команді необхідно і посилення.

- У Запоріжжі додають колосальних зусилль для того, щоб відродити футбол і вивести команду на найвищий рівень. Ми вийшли до Другої ліги, тепер необхідно посилювати гру і формувати власний стиль. Ми дуже вдячні гравцям, які відгукнулися на наш заклик і погодилися виступати за запорізький «Металург». Вони безумовно підсилять команду і ми доб'ємося поставленої мети, - розповів Олег Таран.

Новачками клубу стали футболісти рівня першої ліги. Це Олександр Зейналов, Євген Кателин, Олександр Матвєєв, Дмитро Олійник, Олексій Пінчук, Олексій Разуваєв і Юрій Сачко. В кінці зустрічі заступник міського голови Анатолій Пустоваров та директор МФК «Металург» Максим Лупашко вручили футболки новим гравцям команди.

Вже найближчим часом МФК «Металург» зіграє дві гри на виїзді. Перший домашній матч за Кубок України у Другій лізі відбудеться 28 липня.