ФК «Зоря» і місто Запоріжжя готуються до проведення матчу Ліги Європи

02.08.2018 14:00

Сьогодні, 2 серпня, в малому залі Запорізької міськради пройшла нарада, присвячена проведенню та організації в м. Запоріжжя на стадіоні «Славутич-Арена» 9 серпня футбольного матчу Ліги Європи серед команд «Зоря» (Луганськ) і «Брага» (Португалія).

Нарада, в якій взяли участь керівники та представники профільних департаментів Запорізької міськради, футбольного клубу «Зоря», стадіону «Славутич-Арена», Нацполіціі, аварійно-рятувальної служби, медичних установ та інших, провів заступник міського голови Анатолій Пустоваров. Визначене головне і спільне для всіх завдання - провести цей важливий для міста захід на гідному рівні, забезпечити порядок і безпеку.

Вже чотири роки луганська «Зоря», яка грає в українській прем'єр-лізі, базується в Запоріжжі. Завдяки своїм успіхам команді вдалося пробитися в ігри Ліги Європи. За результатами жеребкування, яке пройшло 23 липня в швейцарському Ньоні, луганська «Зоря» зіграє в 3-му кваліфікаційному раунді Ліги Європи з португальською «Брагою». Перший матч третього кваліфікаційного раунду відбудеться 9 серпня, а матч-відповідь - 16 серпня. Керівництво «Зорі» обрало запорізький стадіон для проведення цього відповідального матчу, хоча раніше гри цієї команди іноді проходили на футбольних полях Одеси і Львова.

Як зазначив генеральний директор ФК «Зоря» Сергій Рафаїлов, вся необхідна робота з підготовки «Славутич-Арени» відповідно до вимог УЄФА вже зроблена: встановлені турнікети, посилене освітлення, придбані відеокамери для поліпшення роботи системи безпеки. Зі свого боку міська влада протягом останніх кількох років вклала в облаштування стадіону близько 13 млн. гривень. Представники «Браги», оглянувши поле, стадіон, роздягальні, залишилися задоволені побаченим.

За інформацією футбольного клубу «Брага», в Запоріжжі очікується прибуття 60 осіб з Португалії: власне гравці, офіційні і супроводжуючі особи. Для них буде організовано розміщення в готелі та облаштована «зона гостинності» на бульварі Шевченка в декількох кафе. Клуб «Брага» не дає інформації про організоване прибуття до Запоріжжя португальських уболівальників, але місто буде готове до їх розміщення, якщо вони все-таки приїдуть.

Стадіон «Славутич-Арена» може прийняти до 12 тис. глядачів. Відповідно на нараді багато уваги було приділено тому, як забезпечити безпеку на трибунах і навколо стадіону; яким чином маси людей будуть добиратися до стадіону і особливо - як роз'їжджатися по домівках після матчу; як організувати паркування автомобілів і автобусів з уболівальниками, які приїдуть з області; як прибрати територію після такого масштабного заходу і так далі. Враховувалися навіть такі нюанси, як наявність англомовних людей в фан-секторі, зоні проживання і відпочинку португальців, серед працівників медицини і поліції, щоб вчасно надати потрібну допомогу іноземним гостям.