Міський соціальний центр підготував підопічним подарунки до нового навчального року

28.08.2018 11:00

Щоб створити позитивну мотивацію до навчання та розширити знання дітей та їх батьків про права і обов’язки учнів, спеціалісти центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводять низку пізнавально-розважальних заходів.

Останній канікулярний тиждень розпочався з захоплюючої події. Діти – підопічні Центру - у супроводі батьків відвідали кінний клуб в селі Розумівка Запорізького району. Під час екскурсії учасники познайомилися з особливостями годування коней, покаталися верхи, сфотографувалися.

До початку навчального року також проведуть акцію «Йдемо до школи. Навчаємось безпечно». В ній візьмуть участь спеціалісти служби ювенальної превенції. Дорослі та діти в тренінговій формі познайомляться з правами та обов’язками, методами ведення конструктивного спілкування та вирішення спірних питань шляхом діалогу. Це дозволить запобігти проявам насильства в учнівських колективах («булінг»), вважають фахівці.

Молодші школярики відвідають сенсорну кімнату, набудуть навичок створення орігамі та пройдуть цікавий квест.

Традиційно перед початком нового навчального року діти з сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах та перебувають під соціальним супроводом Запорізького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, отримають підтримку з боку міської влади – канцелярське приладдя. Цього року таку допомогу отримають п’ятдесят дітей з сімей, долею яких опікуються спеціалісти Центру.