Запоріжжя готується до другого «Zaporizhstal Half Marathon»

05.09.2018 11:45

У Туристичному центрі Запоріжжя відбулась презентація другого запорізького напівмарафону «Zaporizhstal Half Marathon». Організатори розповіли про зміни в дистанціях, благодійну складову забігу та представили концепцію та дизайн медалей.

«2nd Zaporizhstal Half Marathon» – другий запорізький міжнародний півмарафон, організований компанією Run Ukraine за підтримки Запорізької міської ради. Він є одним із семи етапів бігової ліги Run Ukraine Running League 2018, що включає у себе старти у п’яти містах України.

Напівмарафон відбудеться у Запоріжжі 28 жовтня. Цього року на «2nd Zaporizhstal Half Marathon» очікується близько 2 тисяч учасників. Серед них і професійні бігуни і любителі з України та закордону.

Генеральний менеджер компанії «Run Ukraine» Дмитро Черніцький зазначив, що масовий спорт у Запоріжжі набирає обертів. І проведення «Zaporizhstal Half Marathon» стає вже традицією.

- Напівмарафон – це важлива подія не лише для Запоріжжя, а й для усієї України. Адже запорізький «Zaporizhstal Half Marathon» став частиною бігової ліги та входить в сімку найкрупніших бігових заходів нарівні з Київським, Одеським, Львівським марафонами, – розповів Дмитро Черницький.

Маршрут забігу залишиться незмінним та пролягатиме через історичний центр міста, а також через греблю ДніпроГЕС і острів Хортиця. Зміни торкнулися дистанцій. Основна дистанція - 21 км. Є благодійний забіг на 2 км, забіг на 5 км та естафети для команд – 4х5 та 2х10.

Як Зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров, при підготовці до напівмарафону були враховані побажання городян щодо перекриття руху.

– Подібні заходи – це імпульс прогресу міста та його мешканців. На такі марафони приїжджає велика кількість гостей з інших міст і країн, тож проведення Zaporizhstal Half Marathon має також іміджеві складову для розвитку Запоріжжя. Ми врахували попередній досвід, і цього року час перекриття вулиць на дистанціях буде суттєво скорочений. Також, був скорочений сам маршрут, адже дистанція в 10 км була трансформована в естафети в середини основної дистанції. Це дозволить суттєво скоротити час проходження дистанцій та принесе менше незручностей,– розповів Анатолій Пустоваров.

Зареєструватися для участі в «2nd Zaporizhstal Half Marathon» та обрати дистанцію можна на сайті події zphalfmarathon.org.

Організатори заходу – компанія Run Ukraine за підтримки Запорізької міської ради. Титульный спонсор – ПАТ «Запоріжсталь».