У Запоріжжі зірка великого тенісу розкрила секрети майстерності

11.09.2018 08:40

У Туристичному інформаційному центрі відбулась зустріч з відомою тенісисткою та тренером Мірайєю Коритцевою. Спортсменка поділилися з батьками та тренерами знаннями, які допомогли їй досягнути професійних висот та практиками, які вона використовує під час тренувань.

Зустріч з відомою тенісисткою та тренером відбулась в рамках проекту «Майстерня спортсмена» за сприяння Запорізької обласної федерації тенісу.

- Головна мета цього семінару – розповісти батькам про секрети виховання дітей спортсменів, щоб вони гарно тренувалися та ставали справжніми професіоналами. На першому місці повинні бути фізичний розвиток та задоволення, яке дитина отримує від зайнять спортом, а вже у самому кінці – матеріальна сторона. Теніс – дорогий вид спорту, але для його розвитку необхідно популяризувати цей вид спорту, робити його масовим. У тому числі і проводити зустрічі з відомими спортсменами, як ми робим це сьогодні, зазначив голова обласної федерації тенісу Олег Панченко.

Це перша виїзна зустріч Мірайї Коритцевої в рамках проекту «Майстерня спортсмена».

- За довгі роки професійної кар’єри, я почала краще розуміти, як необхідно виховувати дитину-спортсмена для того, щоб вона росла гармонійно та показувала найвищі результати. Важливо, щоб для дитини теніс якнайдовше залишався грою, а не метою та засобом заробітку. Найголовніше, щоб я хотіла донести сьогодні до батьків – це ставитися до спорту простіше, ніж це зараз прийнято. Спорт – це прояв життя, а не лише дисципліна та колосальні зусилля для перемоги. А юним спортсменам хочу побажати, щоб вони отримували задоволення як від гри, так і від самого процесу – тренувань, складностей, навіть від помилок. Адже за рахунок цього ми ростемо, рухаємось та стаємо кращими, підкреслила Мірайя Коритцева

Зустріч відбулася у форматі «запитання-відповідь». Кожен присутній зміг отримати фахову відповідь саме на ті питання, які його цікавили та послухати поради відомої тенісистки.