Запорізький спортсмен Олександр Надтока став бронзовим призером Чемпіонату світу з академічної греблі

21.09.2018 10:43

З 9 по 16 вересня у місті Пловдив (Болгарія) проходив Чемпіонат світу з академічного веслування. Запорізький регіон у складі збірної України представляв спортсмен Олександр Надтока. За результатами перегонів його четвірка на дистанції 2000 метрів завоювала бронзову медаль.

З перемогою спортсмена та його тренера сьогодні привітав заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Дуже приємно, що вихованці нашої міської ДЮСШ «Україна» показують такі високі результати на світових змаганнях та є достойним прикладом для тих юних спортсменів, які обрали для себе академічну греблю. Запоріжжя пишається успіхом Олександра Надтоки. Ми продовжимо розвивати цей вид спорту у Запоріжжі, і я впевнений, що у майбутньому ще не один спортсмен прославить наше місто на міжнародних змаганнях, – зазначив Анатолій Пустоваров.

Він вручив Олександру Надтоці Почесну грамоту міськвиконкому та цінний подарунок. Також був нагороджений тренер Андрій Сватьєв.

Олександр Надтока – заслужений Майстер спорту України з академічного веслування, вихованець СК «Мотор-Січ» та ДЮСШ «Україна». Спортсмен – багаторазовий чемпіон та призер Чемпіонатів України. Також в арсеналі Олександра є золоті медалі Чемпіонату світу серед молоді до 23-х років (2011 та 2012 рік), срібна медаль Чемпіонату Європи (2012), золота медаль Чемпіонату світу та золота медаль Чемпіонату Європи (2014 рік), бронзова нагорода Чемпіонату світу (2018 рік). Також, у 2014 році на Чемпіонаті світу четвірка, у складі якої був Олександр Надтока, встановила рекорд світу.