Порушники Правил благоустрою міста покарані штрафами

24.09.2018 11:30

20 вересня відбулося засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті Запорізької міської ради, яка розглянула понад 30 протоколів, складених працівниками поліції, інспекції з благоустрою, районних адміністрацій міської ради на осіб, які допустили порушення Правил благоустрою м. Запоріжжя або інших нормативно-правових актів України.

Більша частина протоколів стосувалася стихійної торгівлі, розміщення торгівельних конструкцій у недозволених містах тощо.

За результатами розгляду протоколів, складених під час рейду інспекції, до відповідальності були притягнені особи, які здійснювали стихійну торгівлю по вул. Ладозькій. На порушників було накладено штрафи в розмірі від 340 до 1360 гривень.

За результатами рейду спеціалістів районної адміністрації по Шевченківському району було складено протоколи на водіїв, які паркували свої автомобілі на зеленій зоні по вул. Іванова.

Значна кількість протоколів надійшла від працівників поліції. Так, вже вдруге було притягнено до відповідальності порушника за розміщення кіоску без дозвільних документів в Олександрівському районі. Враховуючи систематичність порушення, комісія поставила питання демонтажу кіоску.

Комісія продовжує боротьбу з продажем алкогольних напоїв у заборонений міською радою час доби.

Під час засідання було розглянуто 7 таких протоколів, складених поліцейськими патрульної поліції на працівників мережі магазинів «АТБ». До них було застосоване адміністративне стягнення у розмірі 1700 гривень з кожного. Станом на сьогоднішній день мережа магазинів «АТБ» дотримується заборони на продаж алкогольних напоїв у нічний час з 22.00 до 08.00.

За протоколом, складеним працівниками поліції, продавця магазину «Апельмон» у Дніпровському районі притягнено до відповідальності за продаж алкогольних напоїв неповнолітній особі.

Спільні рейди представників районних адміністрацій по Комунарському та Шевченківському районам виявили осіб, які викидають побутове сміття в посадках, місцях загального користування, створюючи таким чином стихійні звалища. На таких порушників було накладено штрафи в розмірі від 340 до 1360 гривень.