У Запоріжжі юні веслувальники ДЮСШ "Локомотив" отримали нові байдарки та каное

04.10.2018 18:07

6 нових човнів поповнили матеріальну базу міської дитячо-юнацької спортивної школи «Локомотив». Відтепер юні спортсмени тренуватимуться на нових якісних байдарках та каное.

У відділенні весоування ДЮСШ «Локомотив» займаються більше 100 маленьких запоріжців. Юні спортсмени показують високі результати та є призерами всеукраїнських змагань. А вихованець ДЮСШ Лев Кірпик бере участь у міжнародних змаганнях у складі збірної України.

Щоб тренування проходили якісно та з користю, у спортивній школі оновлюють матеріально-технічну базу. Зокрема, цього року для відділення веслування на байдарках та каное придбали 6 човнів. Якість нового інвентарю відзначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Два роки назад ми розпочали масштабну програму оновлення матеріальнотехнічної бази міських ДЮСШ. За цей час був суттєво оновлений інвентарний фонд, наші спортсмени отримали змогу займатися на професійних спортивних знаряддях. Зокрема для відділення веслування минулого року були придбані професійні каное - «четвірка» та одиночні. Зараз база поповнилась «двійкою» та тренувальними байдарками. Адже якість човна разом з майстерністю гребця впливає на гарний результат під час змагань, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Одна з байдарок – професійного класу. Придбана для тренувань та участі у різноманітних змаганнях. Вона виготовлена в Португалії і має всі необхідні характеристики для професійного спорту. 5 каное – тренувальні. На них спортсмени будуть відточувати свою майстерність під час повсякденних занять. Всі човни мають необхідні комплекти весел.

Міська влада продовжує розвивати дитячій та юнацький спорт у Запоріжжі, тож наступного року планується продовжити фінансування програми оновлення матеріально-технічної бази запорізьких ДЮСШ.