У Запоріжжі розглянули питання погашення заборгованості з заробітної плати та інших соціальних виплат на підприємствах міста

11.10.2018 14:33

У малій залі Запорізької міської ради відбулося засідання міської комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додержання мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати.

За даними державного статистичного спостереження, загальна сума заборгованості з виплати заробітної плати по місту на 1 вересня склала 154,5 млн грн. Серед боржників – 13 економічно активних підприємств та 7 підприємств, які перебувають у стадії банкрутства.

Найбільшими підприємствами-боржниками в місті є: ПАТ «Запоріжжяобленерго» зі структурними підрозділами із сумою – 86,46 млн грн, а серед підприємств-банкрутів - ЗДП «Кремнійполімер» із сумою заборгованості – 11,911 млн грн.

Під час засідання розглядалися питання про стан погашення заборгованості на підприємствах державної форми власності та виконання графіків погашення заборгованості, організацію роботи щодо погашення заборгованості на підприємствах міста, які утворили її вперше у 2018 році, про стан виплати заробітної плати на підприємствах м. Запоріжжя, на яких проведені контрольні заходи Головним управлінням Держпраці у Запорізькій області щодо додержання чинного законодавства про працю.

В цілому, завдяки вжитим спільним заходам, протягом січня – вересня 2018 року підприємства-боржники міста виплатили 71,4 млн грн простроченої заборгованості заробітної плати.