У Запоріжжі захисники України та їхні родини отримують адресну грошову допомогу

12.10.2018 10:53

У рамках Міської комплексної програми соціального захисту населення, яка фінансується з бюджету міста, передбачено низку заходів, спрямованих на соціальний захист учасників антитерористичної операції і членів сімей загиблих під час участі в АТО, операції об’єднаних сил (ООС).

Напередодні Дня захисника України управління соціального захисту населення міської ради провело виплату адресної цільової допомоги особам з інвалідністю внаслідок війни - учасникам антитерористичної операції і операції об’єднаних сил, які перебувають на обліку в управліннях соціального захисту населення по районах. Допомогу отримують 166 осіб у розмірі 1000 гривень.

Члени сімей загиблих учасників АТО і ООС щороку отримують адресну цільову допомогу. З 2018 року розмір допомоги складає по 4000 грн кожному члену родини, які мають статус члена сім'ї загиблого. Виплата проводиться 2 рази на рік по 2000 гривень.

Для членів сімей загиблих програмою так само передбачено надання допомоги на відшкодування витрат на житлово-комунальні послуги у розмірі 50 % знижки оплати в межах норм споживання.

Цього року 33 неповнолітніх дитини, які мають статус члена сім'ї загиблого, отримали одноразову матеріальну допомогу в розмірі 1000 гривень. Виплата проводиться до Міжнародного дня захисту дітей.

У рамках програми триває виплата одноразової допомоги учасникам антитерористичної операції, які отримали статус учасника бойових дій АТО, особи з інвалідністю внаслідок війни. Цього року цю допомогу, яка складає 3000 гривень, отримали 362 особи.

З нагоди Дня захисника України, за клопотанням громадської організації «Товариство ветеранів АТО Запоріжжя», та дорученням міського голови Володимира Буряка, сім’ї загиблих учасників АТО і ООС додатково отримали адресну допомогу у розмірі 4000 гривень.