У Запоріжжі всі представники пільгових категорій отримали державну допомогу за вересень 2018 року

12.10.2018 10:55

Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради в повному обсязі здійснило виплату державної допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, особам і дітям з інвалідністю за вересень поточного року на загальну суму 58,1 млн грн. З початку року профінансовано понад 533,6 млн грн.

Всього в Запоріжжі різного виду державну допомогу отримує понад 37 тис. сімей, у тому числі:

- при народженні дитини - 18,8 тис. одержувачів;

- допомога на дітей одиноким матерям - 5 тис.;

- допомога малозабезпеченим сім'ям - 2,5 тисячі сімей;

- допомога особам і дітям з інвалідністю - 6,8 тис.

Здійснено виплату державної допомоги прийомним сім'ям за вересень поточного року в сумі 278,4 тис. грн. Допомогу отримують 20 сімей, в яких виховується 58 прийомних дітей-сиріт. Всього з початку року виплачено понад 2,4 млн грн.

Також з початку поточного року профінансовано понад 948 млн грн пільг і субсидій населенню на оплату житлово-комунальних послуг.

Станом на 1 жовтня 2018 року 1,4 млн грн спрямовано на виплату пільг і субсидій населенню на придбання твердого палива та скрапленого газу.

Крім того, за рахунок коштів бюджету міста за січень-вересень поточного року забезпечено виплату пільг на оплату послуг зв'язку, компенсацій за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг на загальну суму понад 104 млн грн, в тому числі компенсація за пільговий проїзд:

- автотранспортом - 27,6 млн грн;

- електротранспортом - 65,1 млн грн;

- залізничним транспортом - 5,8 млн грн;

- річковим транспортом - 1,9 млн грн.