Запоріжцям розповіли, як боротися з насильством в сім'ї

12.10.2018 15:10

Фахівці і волонтери міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді взяли участь в інформаційному заході «OPEN-AIR». Головна мета - налагодити контакт між жителями міста і місцевою поліцією для боротьби з домашнім насильством. Захід організовано ЗОГО «Об'єднання психологів та психоаналітиків Взаємодія» за підтримки Agriteam Canada Consulting Ltd за фінансової підтримки уряду Канади.

Захід відбувся в рамках проекту «Забезпечення ефекту постійної локальної присутності поліції». Проект спрямований на формування довіри у місцевого населення до поліції. На думку організаторів, це дозволить скоротити випадки насильства в сім'ї.

В рамках заходу обрали три локації в місті, які розташували на території Бородинського і Південного мікрорайонів, Комунарського району . На кожній локації працювали фахівці проекту. Вони роздавали інформаційно-просвітницькі матеріали, пам'ятки «активного громадянина», проводили роз'яснювальну роботу серед пересічних громадян, опитували населення. Місцеві жителі висловлювали своє ставлення до проблеми домашнього насильства, розповідали про випадки взаємодії з поліцією.

Організатори вважають, що подібні заходи допомагають формувати позитивний імідж поліцейського в суспільстві.