У Запоріжжі відкрилась виставка сучасного мистецтва

06.11.2018 14:25

3 листопада в Туристично-інформаційному центрі відбулось урочисте відкриття виставки Міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY під назвою «Бірючий 018 або Неошаманізм. Сила Ритуалу».

Мистецько-дослідницький проект було реалізовано за підтримки Українського культурного фонду. Перша частина проекту відбулась на півострові Бірючий Херсонської області, де в мистецькій резиденції жили та працювали митці. Результати творчості були презентовані у Запоріжжі під час виставки «Бірючий 018 або Неошаманізм. Сила Ритуалу».

На виставці представлені живопис, графіка, фото, офорт, відео-арт та інтерактивні полотна. Відвідувачі побачили контрастні й монохромні пейзажі Олекси Манна (Ужгород), символічні та ритуальні роботи Андрія Блудова (Київ), спроби самопізнання у картинах Ксенії Гнилицької (Київ), гіперреалістичний живопис Юрія Коваля (Львів), іронічні портрети Віктора Покиданця (Миколаїв), післяобрази Артема Волокітіна та Тетяни Маліновської (Харків), інтерактивний живопис Альони Науменко, відео-живопис Аліни Якубенко (Київ), роботи Альбіни Ялози (Одеса), фото-експозиції Андрія Лобова (Київ).

Міжнародний симпозіум сучасного мистецтва BIRUCHIY – це наймасштабніша арт-резиденція України, заснована в 2006р., яка є відкритою платформою для взаємодії між представниками арт-спільноти та місцевим населенням в умовах унікального природного ландшафту. Він поєднує функції художньої лабораторії, платформи для дискусій та майданчика для колективної творчості. За 13 років існування в резиденції взяли участь понад 200 авторів і 11 арт-груп з 14 країн світу: Італії, Франції, Німеччини, Австрії, Чехії, Нідерландів, Швейцарії, Польщі, Росії, Великобританії, США, та ін.

Виставка триватиме до 18 листопада. Вхід вільний.