У Запоріжжі знищують графічну рекламу наркотичних засобів

13.11.2018 16:00

У Запоріжжі розроблено план заходів, спрямованих на профілактику правопорушень та підтримання публічної безпеки в обласному центрі. Контроль за їх виконанням здійснює спеціальна робоча група. Нещодавно відбулось засідання цієї групи, під час якого розглядались заходи, спрямовані на виявлення та знищення графічних зображень електронних адрес Інтернет-сайтів з розповсюдження наркотичних засобів.

Були заслухані доповіді щодо вжитих заходів. Так, наприклад у Вознесенівському районі працівники КП «Запоріжремсервіс» на проспекті Соборному видалили графічні зображеня з обох боків на ділянці від перехрестя з вул. Гагаріна до перехрестя з вул. Лермонтова. Також були знищені всі графіті на 10 будинках поряд з Алеєю троянд. Силами КП «Титан» видалено графіті з інсталяції «I LOVE Zр» та з об’єктів по вул. 12 квітня. Працівники КП «ЕЛУАШ» зафарбували графіті на Вознесенівському узвозі.

В цілому протягом 2018 року виявлено та ліквідовано:

  • близько 300 графічних зображень по Олександрівському району;
  • 82 графічних зображень по Вознесенівському району;
  • 57 графічних зображень по Заводському району.

Під керівництвом департаменту інфраструктури та благоустрою Запорізької міської ради у 2017 році було замальовано 3700 кв. м, а впродовж 2018 року - 994 кв. м графічних зображень Інтернет-сайтів з розповсюдження наркотичних засобів.

Активну участь у наданні допомоги з ліквідації написів, що містять інформацію з посиланням на Інтернет-сайти, які розповсюджують наркотичні засоби та психотропні речовини, беруть члени громадських формувань з охорони громадського порядку та жителі міста.

З ініціативи районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району з грудня 2017 року проводились акції «Зафарбуємо графіті» під гаслом «Графіті - реклама наркотиків - НІ» за участю працівників районної адміністрації, представників громадськості та студентів.

Підтримала ці акції і районна адміністрація по Заводському району. З грудня 2017 року спільно з представниками КУ «Заводський районний фізкультурно-спортивний комплекс», ГО «Запорізька козацька рада», ДНЗ «Запорізькій політехнічний центр професійно-технічної освіти» учнівська молодь загальноосвітніх навчальних закладів району та суб’єкти господарювання постійно проводять акції «Запоріжжя без наркотиків».

Окрім цього, працівники національної поліції в Запорізькій області спільно з представниками громадських організацій щотижнево замальовують зображення Інтернет-сайтів з розповсюдження наркотичних засобів, поширюють агітаційні листівки щодо здорового способу життя серед молоді.

За інформацією національної поліції України, на теперішній час розповсюдження наркотичних речовин здійснюється безконтактним способом переважно через мобільні додатки - «Telegram», «Viber» тощо. Батькам варто бути більш уважними, якщо в мобільних пристроях їхніх дітей знаходяться зазначені мобільні додатки.