ДЮСШ "Майстер Січ" отримала сучасні тренажери для загальної фізичної підготовки

30.11.2018 10:12

Системний підхід обрала міська рада для оновлення матеріально-технічної бази запорізьких дитячо-юнацьких спортивних шкіл. За три роки для спортивних секцій та відділень міста був придбаний як вузькопрофільний інвентар, так і тренажери для загального фізичного розвитку спортсменів. Професійне обладнання дозволило не лише посилити підготовку вихованців ДЮСШ, а й вивести її на новий рівень, свідченням чому є успішні виступи юних запорізьких спортсменів на різноманітних змаганнях.

У різних відділеннях ДЮСШ «Майстер Січ» займаються більше 300 спортсменів. Сучасні велотренажер, велоергометр, кросовер та інший інвентар стали гарною підмогою у тренуваннях. Діти із задоволення займаються на тренажерах та відпрацьовують з тренерами нові техніки.

- Третій рік поспіль ми продовжуємо оновлювати матеріально-технічну базу наших закладів фізкультури і спорту. В деяких школах останнє оновлення було 50-60 років тому. Застарілий інвентар не давав необхідної інтенсивності підготовки спортсменів. З міського бюджету були виділені значні кошти, щоб виправити це положення. Цього року основну увагу було приділено фізичній підготовці. Сучасні тренажери для усіх груп м’язів не лише розвивають фізичну силу й витривалість, а й допомагають відстежувати такі показники здоров’я, як пульс, дихання, стан серцевих м’язів, що не менш важливо в тренуваннях, - зазначив заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

На нове обладнання для ДЮСШ «Майстер Січ» цього року з бюджету міста виділили 188 тис. грн. Всього, за три роки дії програми, у школі було замінено інвентарю на суму 482 тис. грн. У порівнянні з минулими роками, зараз матеріально-технічна база школи значно покращилась - розповів директор ДЮСШ «Майстер Січ» Сергій Крупінов.

- Відділення ДЮСШ «Майстер Січ» є майже в кожному районі міста. За кошти міського бюджету були придбані боксерські снаряди, рукавички, шоломи тощо. Цього року у залі з’явилися сучасні тренажери для загальної фізичної підготовки спортсменів. Це важливий вклад у розвиток спорту, адже чим більше дітей будуть відвідувати спортивні секції, тим здоровішим буде наше майбутнє покоління, - підкреслив Сергій Крупінов.

Програма покращення матеріально-технічної бази спортшкіл працює у Запоріжжі з 2016 року. За цей час для 20 дитячо-юнацьких спортивних шкіл було придбано різноманітного спортивного інвентарю на суму понад 9 млн. грн.