У Запоріжжі порушників правил благоустрою притягнули до відповідальності

26.12.2018 11:29

Нещодавно в Запоріжжі відбулося чергове засідання адміністративної комісії при виконавчому комітеті. На розгляді було 25 протоколів, складених працівниками поліції, інспекції з благоустрою, районних адміністрацій міської ради за порушення Правил благоустрою м. Запоріжжя або інших нормативно-правових актів України.

На засідання з’явилося 7 осіб, справи яких було розглянуто комісією в присутності порушників. Більша частина протоколів була складена за наступні порушення: розміщення тимчасових споруд без дозвільних документів, не прибирання прилеглої до підприємств торгівлі та обслуговування території, відсутність договорів на вивіз твердих побутових відходів, стихійна торгівля, паркування на зеленій зоні тощо.

Члени комісії розглянули протокол про адміністративне правопорушення головою ОСББ Вознесенівського району за складання гілок, побутового сміття на прибудинковій території, що призвело до її захаращення. Порушника притягнуто до відповідальності та накладено штраф в розмірі 1700 гривень.

На фізичну особу-підприємця за самовільне розміщення кіоску в Хортицькому районі було накладено штраф в розмірі 1530 гривень. Кіоск демонтовано.

Працівниками районної адміністрації по Хортицькому району було також складено протоколи за порушення Правил благоустрою м. Запоріжжя на підприємця, який вже раніше притягався до адміністративної відповідальності. На цей раз бізнесмен знову не вжив заходів щодо прибирання території, прилеглої до об’єкту торгівлі, допустив її захаращення, здійснив прибудову у вигляді літнього майданчику. За результатом розгляду, комісія призначила штрафи в розмірі 510 та 1360 гривень.

За торгівлю з лотків поза межами визначеного кіоску фізична особа-підприємець в Хортицькому районі була піддана адміністративному стягненню у вигляді штрафу в розмірі 850 гривень.

За самовільне розміщення кіоску на тротуарі в Шевченківському районі підприємцю був призначений штраф в розмірі 1700 гривень.

За продаж алкогольних напоїв неповнолітнім продавцю магазину «Сармат», який знаходиться в Заводському районі, був призначений штраф в розмірі 1700 гривень.

Працівниками поліції було складено протокол на мешканця пр. Соборного, який з вікна власної квартири викидав на вулицю сміття, ковдри тощо. За зазначене порушення було призначено штраф в розмірі 1360 гривень.

Комісія нагадує про  необхідність дотримання Правил благоустрою м. Запоріжжя, особливо в зимовий період. Відповідно до вимог зазначених Правил, суб’єкти господарювання повинні забезпечувати негайне прибирання прилеглої території від снігу та льоду протягом всього часу.