Міська влада допомагає запоріжцям у вирішенні соціальних питань

11.01.2019 14:30

До Олександрівської районної адміністрації звернулася літня мешканка будинку № 69 по вул. Слободській з проханням допомогти у питанні заміни труби холодного водопостачання.

Як розповіла Людмила Губенко, 27 грудня фахівці КП «Водоканал» виявили аварійне протікання ділянки труби по вул. Слободській. Оскільки це приватне домоволодіння, ремонт водопроводу мешканці мають виконувати за власний рахунок. Вартість ремонтних робіт складає не одну тисячу гривень. Зібрати таку суму за короткий термін 85-річна запоріжанка, яка проживає одна, не могла. Тож жінка звернулася до керівництва районної адміністрації з проханням про допомогу.

Як розповів голова районної адміністрації Запорізької міської ради по Олександрівському району Валерій Мостовий, питання було вирішено в найкоротші терміни і новий рік Людмила Губенко зустріла з відремонтованим водопроводом.

- Допомагати мешканцям Олександрівського району та слідкувати за порядком - наш прямий обов’язок. Цього разу ми виступили в ролі посередника - передали прохання Людмили Губенко до «КП Водоканал». Керівництво комунального підприємства пішло нам назустріч, і за рахунок власних коштів виконало заміну ділянки водопроводу, – зазначив Валерій Мостовий.

Директор з виробництва та експлуатації КП «Водоканал» Руслан Бука розповів, що до підприємства надійшла заявка про підтоплення теплового каналу та охолодження теплоносія. Було розпочато пошук витоку, який виявили на ділянці підключення до приватного будинку № 69 по вул. Слободській. Відповідно, щоб уникнути аварійної ситуації, водопостачання до цього будинку було відключено.

- Власниця водопроводу просила надати допомогу в заміні труби. Власники приватних будинків повинні за власний кошт обслуговувати водопровід, який веде до їх будинків. Враховуючи похилий вік та сімейні обставини Людмили Губенко, було прийнято рішення допомогти з ремонтом та замінити трубу за рахунок коштів підприємства, – зазначив Руслан Бука.

Водопостачання повністю відновлено. Залишилися розриття, які на зимовий період були підсипані, а з настанням сприятливих погодних умов ділянки будуть заасфальтовані.