Служба зайнятості надає підтвердження результатів неформального навчання

23.01.2019 12:50

Відтепер запоріжці, які опанували робітничі професії, але не мають підтверджувальних документів, зможуть отримати їх у службі зайнятості.

Згідно з постановою Кабінету міністрів України № 340 «Порядок підтвердження результатів неформального професійного навчання осіб за робітничими професіями», у міському центрі зайнятості можна отримати підтвердження кваліфікації, здобутої під час неформального навчання.

- Неформальне професійне навчання працівників - набуття працівниками професійних знань, умінь і навичок, не регламентоване місцем набуття, строком та формою навчання. Зараз багато хто навчився робітничим професіям, але не має документа, який це підтверджує. Завдяки цій постанові кожен городянин, звернувшись до центру зайнятості, зможе підтвердити свою кваліфікацію, - повідомив директор Запорізького міського центру зайнятості Олександр Мотовиця.

Зараз здійснюється підтвердження за професіями:

  • кухар 3-6 розрядів;
  • зварник 6-8 розрядів;
  • охоронник 1-2 розряду;
  • електрогазозварник ручного зварювання 2-6 розряду;
  • продавець непродовольчих товарів 3-5 розрядів;
  • слюсар-ремонтник 2-6 розряду.

Для підтвердження результатів неформального навчання необхідно звернутись до центру зайнятості та надати: заяву, копію документа про стаж роботи (за наявності вимог кваліфхарактеристики), медичні довідки (за наявності вимог), за наявності – документ про освіту, копію трудової книжки.