У Запоріжжі за звання кращих змагаються найсильніші борці з 7 країн світу

24.01.2019 15:10

Сьогодні, 24 січня, у Запоріжжі відбулось урочисте відкриття 24-го міжнародного турніру з греко-римської боротьби пам’яті майстра спорту Євгена Трухіна. Участь у змаганнях беруть найсильніші борці-юніори з України, Фінляндії, Литви, Чехії, Молдови, Естонії, Білорусі.

Турнір пам'яті майстра спорту СРСР Євгена Трухіна проводиться з 1996 року. За 24 роки існування цього міжнародного турніру в ньому взяло участь більше 3 тис. борців з Азербайджану, Білорусі, Литви, Молдови, Росії та України. Школу турніру пройшли борці, які згодом стали зірками світової та європейської величини.

Зі стартом змагань учасників та гостей привітів заступник міського голови Анатолій Пустоваров.

- Мені дуже приємно, що в нашому оновленому палаці спорту «Юність» проходять такі грандіозні спортивні змагання. Запоріжжя давно стало центром розвитку греко-римської боротьби. І кількість учасників подібних змагань це підтверджує. Дуже важливо проводити такі турніри серед найсильніших спортсменів, щоб не пропустити жодної української «зірочки», яка потім буде відстоювати нашу честь на міжнародній арені та представляти нашу країну на Олімпійських іграх. Хочу подякувати організаторам турніру, привітати спортсменів, які завітали до нас з інших міст, областей, країн, та бажаю кожному борцю удачі і перемог, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Також Анатолій Пустоваров вручив почесні грамоти виконавчого комітету Запорізької міської ради віце-президенту обласної федерації греко-римської боротьби Михайлу Шлайферу та тренеру-викладачу запорізької обласної школи вищої спортивної майстерності, старшому тренеру Національної збірної команди України, заслуженому майстру спорту Вюгару Рагімову.

У змаганнях беруть участь більше 130 команд. Протягом багатьох років турнір є відбірковим на чемпіонат Європи серед юніорів. Нагородження переможців та призерів відбудеться завтра, 25 січня, у палаці спорту «Юність».

Для довідки: Євген Трухін - майстер спорту СРСР з греко-римської боротьби. Народився 24 січня 1955 року в смт. Кушугум Запорізької області. Неодноразовий призер республіканських турнірів з греко-римської боротьби. 28 серпня 1995 року Євген Трухін трагічно загинув в автокатастрофі.