Міська влада піклується про створення всіх необхідних умов, щоб діти займалися творчістю

01.02.2019 15:00

Сьогодні, 1 лютого, відбулась нарада з директорами шкіл естетичного виховання. Обговорювались потреби закладів, плани та пріоритетні напрямки роботи на рік.

У Запоріжжі функціонують 13 шкіл естетичного виховання (8 музичних, 4 школи мистецтв та дитяча художня школа), в яких займаються творчістю понад 6 тисяч дітей. Третій рік поспіль міська влада докладає значних зусиль для того, щоб діти мали можливість навчатися у комфортних умовах на сучасному обладнанні. У Запоріжжі ведеться системна робота з оновлення музичного та художнього інструментарію, капітальних ремонтів приміщень. Також з 2018 року реалізується програма «Дорога до школи», спрямована на благоустрій прилеглої території, щоб діти з комфортом і безпечно могли ходити на заняття.

Робота у цих напрямках буде продовжена і в 2019 році. На цьому наголосив заступник міського голови Анатолій Пустоваров під час наради з керівниками закладів естетичного виховання.

- Окрім освіти та здоров’я наших дітей, необхідно багато уваги приділяти естетичному та культурному вихованню. Більше 6 тисяч маленьких запоріжців займаються в міських музичних, художніх, мистецьких школах. Тому ми провели зустріч з керівниками цих закладів та обговорили пріоритетні напрямки роботи на цей рік. Зокрема це капітальні ремонти приміщень. Паралельно ми продовжимо закуповувати нове музичне обладнання та залучати юні таланти до загальноміських заходів та організовувати для них фестивалі та конкурси, щоб запоріжці змогли оцінити таланти наших юних «зірок». Я впевнений, що завдяки такому комплексному підходу запорізькі діти зможуть культурно розвиватися, і в них буде менше часу для дурниць, - зазначив Анатолій Пустоваров.

Анатолій Пустоваров зазначив, що основна увага буде приділена трьом напрямкам роботи. Перший - це естетичний вигляд закладів естетичного виховання. У 2019 році продовжиться програма «Дорога до школи», планується впорядкувати санвузли та відремонтувати актові зали. Другий напрямок - укріплення матеріально-технічної бази. Більше 1,5 млн грн з бюджету міста буде направлено на придбання музичних інструментів для всіх музичних шкіл міста. Третій напрямок - участь талановитих запоріжців у різноманітних міських фестивалях та конкурсах. Незабаром відбудеться масштабний музичний конкурс «Акорди Хортиці», участь в якому візьмуть близько 230 юних запорізьких музикантів. Також під час фестивалю «Zaporizhzhia Jazzy» буде окремий виступ дитячих джазових колективів.

Загалом на розвиток шкіл естетичного виховання у 2019 році з міського бюджету планується спрямувати більше 3 млн грн.