Прийомним батькам розповіли, як вберегти дітей від булінгу

04.02.2019 14:45

Фахівці міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді провели захід для прийомних батьків та батьків-вихователів. Його учасники обговорювали актуальні питання виховання прийомних дітей, ділилися досвідом.

На запитання прийомних батьків відповідали начальник відділу соцроботи міського центру соцслужб Ольга Севастьянова, головний спеціаліст служби (управління) у справах дітей Ольга Каменєва та завкафедрою теорії та методики виховання КЗ «ЗОТПО» ЗОР Оксана Барліт.

Під час заходу найбільш актуальною стала проблема булінгу в учбових закладах. Жодна дитина не застрахована від цього явища. Постраждати від булінгу може будь-хто, незалежно від віку, класу, статусу сім'ї тощо. Президент підписав закон, яким встановлюється відповідальність за булінг та вперше надається визначення цьому терміну на законодавчому рівні.

Тож обговорення такої актуальної теми та надання рекомендацій прийомним батькам та батькам-вихователям, в чиїх родинах зростають діти, позбавлені батьківського піклування та діти-сироти, стало важливим кроком для підвищення їхнього виховного потенціалу.